top of page

JURY 2023

NORD DDB_Andreas Dahlqvist.jpg

Andreas Dahlqvist - 2023 års juryordförande i Strategy Awards

NORD DDB:s vd Andreas Dahlqvist blir juryordförande i Strategy Awards 2023 och hans ambition är att årets jury premierar nya ögonöppnande sanningar som banat väg för vass kreativ kommunikation och affärsutveckling som har gett stor effekt. - Vass strategi är fundamentet för starka, långlivade varumärkeskoncept, och det finns väldigt få saker som är mer värdefulla och affärsdrivande än ett starkt varumärke, säger Andreas Dahlqvist. Årets ordförande i Strategy Awards har mer än 25 års erfarenhet av såväl idé- och konceptutveckling som affärs- och varumärkesstrategi. De 15 senaste åren har Andreas Dahlqvist axlat rollen som Chief Creative Officer i Sverige, Norden och USA, varit globalt kreativt ansvarig för McCann och för Grey i Nordamerika samt för varumärken som Coca-Cola, Chevrolet och Gillette. Med en gedigen erfarenhet i ryggen har han tydlig bild av kraven som ställs på varumärkesägare och kommunikationsstrateger idag.

 

– Ibland går det slentrian i uttrycket insikt vars grunddefinition ju är klarsynthet. När det kommer till marknadskommunikation är kravet oftast dessutom att hitta ny klarsynthet, en ny möjlighet att agera på. Därför vill jag att juryn premierar riktiga insikter, det vill säga ögonöppnande sanningar som banat väg för vass kreativ kommunikation eller affärsutveckling, säger Andreas Dahlqvist.

 

I år är det åttonde gången som Strategy Awards belönar strategiska vägval bakom lösningar som gett framgång. Tävlingen lockar tongivande varumärken och majoriteten av landets ledande byråer. Rollen som juryns ordförande innebär bland annat att avgöra oenigheter inom jurygrupperna, att ha sista ordet vid regeltolkningar och att formulera inriktningen för årets juryarbete.

 

För mer information, kontakta:

Andraes Dahlqvist, andreas.dahlqvist@se.nordddb.com | +46 73 375 94 38

Kristofer Dalin, kristofer@stratawards.com | +46 706 24 12 27

Annika Rehn Frobell, annika@stratawards.com | +46 708 23 86 49

bottom of page